Opgesteld door Jan Willem de Wit op maandag 4 juli 2022 om 21.00 uur. 

 

De komende dagen een fractie koeler met kans op regenbui.

Vanaf vrijdag droog, na het weekend zonniger en warmer.

 

Een hogedrukgebied ten zuidwesten van de Britse Eilanden heeft een uitloper boven het westen van Europa. De as van het hogedrukgebied bevindt zich meestentijds boven Nederland. Hierdoor is er de komende week vaak sprake van een noordwestelijke aanvoer, waarin er af en toe een storing in verzwakte uitvoering Nederland schampt.


Vanavond klaart het steeds meer op. De noordwestenwind neemt af naar zwak, windkracht 1 Beaufort en er volgt een rustige nacht, met een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het blijft droog en met name in de polders ontstaat (grond)mist. In het Groene Hart koelt het lokaal af tot een graad of 10.

Dinsdag wordt met een zwakke west- tot noordwestelijke wind iets koelere lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur 1 of 2 graden lager uitkomt dan de voorgaande dagen. De maximumtemperatuur komt in de Goudse regio rond 19 graden uit. Opnieuw ontstaan in de loop van de ochtend en in de middag stapelwolken. Een enkel exemplaar (Cumulus Congestus (CU Con) of Towering Cumulus (TCU)) kan uitgroeien tot een bui, maar de neerslag zal niet veel voorstellen. In de avond volgen opnieuw brede opklaringen.

Woensdag is er meer bewolking boven het Groene Hart aanwezig, dit heeft te maken met de passage van een zwakke storing. De kans op een bui neemt daardoor in de loop van de dag toe. Tussen de wolken door schijnt geregeld de zon, maar de bewolking heeft het grootste aandeel in het regionale weerbeeld. De maxima liggen met 20 graden Celsius een fractie onder normaal voor de tijd van het jaar. In de avond en nacht valt wordt de kans op een bui groter.

Donderdagochtend kan hier en daar ook nog lokale bui vallen, maar in de middag trekt de storing weg en blijft het droog. Ondanks een matige en frisse noordwester (windkracht 3 Beaufort) is de maximumtemperatuur vergelijkbaar met woensdag.

Vrijdag en in het weekend komt een hogedrukgebied naderbij. De wind neemt af en is het droog. Er zijn met name op vrijdag nog uitgestrekte wolkenvelden, maar in het weekend laat de zon zich steeds vaker zien en de temperaturen lopen langzaam op.

Na het weekend wordt het zonniger en warmer.


Neerslagverwachting Gouda voor de komende 3 uren. Verzorgd door Weerslag.nl

Neerslagverwachting 


ECMWF Temperatuur (Europees weermodel)

ECMWF Temperatuur

 

Kans op neerslagNeerslagkans

 

Bewolking dekkingsgraad (percentage) - 9 daagse verwachting

BewolkingLegenda bewolkingKomende negen dagen 

 

Zon of bewolking - 15 daagseZonneschijn

 

Kans op warmte en hitte

 

Kans op onweer

 

 

WindrichtingWindrichting

 

 

Windsnelheid  Windsnelheid