Meteo Gouda : Netwerk van weerstations te Gouda
Gouda historisch hart in het groene hart
Op deze pagina van Meteo Gouda : Weerstation Gouda (Bloemendaal) vindt u beknopte informatie over bezienswaardigheden, winkelen en evenementen in de historische stad Gouda.
De gegevens zijn actueel voor 2018!

Maar eerst beginnen we met een aantal vermeldingen van wetenswaardigheden die net als het weerstation in de wijk Bloemendaal te Gouda zijn te vinden.
Elk jaar wordt op de historische Bloemendaalseweg de Goudse Hofstedendagen gehouden .Twee dagen open huis, ontmoeting tussen mens en dier, kunst en natuur, muziek en publiek. Oog in oog met straattheater, sprookjesfiguren en de vele gastvrouwen en heren. Het is weer feest langs de Bloemendaalseweg en omgeving. Sociaal culturele instellingen, kunstenaars, verenigingen, instellingen. clubs en bewoners van de Goudse Hofsteden zetten voor de 41ste maal hun deuren en erven open op 26 en 27 mei 2018. U wordt van harte uitgenodigd om hen een bezoek te brengen en u te laten verrassen door de vele uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. Langs het smalle veenlint met de mooie boerderijen blaten de lammetjes in de wei, zingen de vogels en alles groeit en bloeit. Voor meer informatie zie: www.goudsehofstedendagen.nl
Alle activiteiten in Gouda worden overzichtelijk weergegeven op uitlopergouda.nl.
Klik hier om De Goudse Gids te lezen
Klik hier om de Goudse Ambachtenroute te ontdekken
Klik hier om de Goudse Kunst, Antiek en Designroute te ontdekken
Klik hier om Gouda Waterstad te ontdekken
Klik hier om de Goudse Kaas en Ambachtenmarkt te ontdekken
Historische vereniging die Goude
Klik hier voor meer informatie over concerten in het Goudse Houtmansplantsoen
Klik op onderstaande banner om alles te weten te komen over de concerten in het Houtmans Plantsoen te Gouda.
Al jarenlang komen in december duizenden mensen naar de stad Gouda om bij dit sfeervolle lichtfeest aanwezig te zijn. De allereerste keer dat Kaarsjesavond (de vroegere benaming) plaatsvond, was nadat de Kaarsenfabriek Gouda-Apollo duizenden kaarsen aan de stad had geschonken om de inwoners een mooi lichtfeest te geven. Dat is inmiddels al weer 60 jaar geleden.

De traditie is altijd gebleven. Ook dit jaar zullen duizenden kaarsen achter de ramen van het Middeleeuwse stadhuis branden. Maar niet alleen het stadhuis, het hele centrum is aan het begin van de avond "verstoken" van neonverlichting en alleen brandende kaarsen zullen de Markt en omgeving sfeervol verlichten.

Voor meer informatie zie: www.goudabijkaarslicht.nl
Gouda webcam
Toeristische informatie over Gouda in het Groene Hart van Nederland
Webcam Stadhuis Gouda
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden is een unieke plek in Gouda, waar kinderen en volwassenen in contact kunnen komen met allerlei boerderijdieren. Daarnaast organiseert de kinderboerderij veel leuke en leerzame activiteiten en zijn we een groene ontmoetingsplek voor inwoners uit Gouda en omgeving. Jaarlijks worden we ruim 100.000 keer bezocht! Op de kinderboerderij hebben wij de volgende voorzieningen: Kantine met verkoop koffie/ thee, ijs en eenvoudige snacks, speeltuin, natuurspeelstrook en waterspeelplek, weerstation, moestuin en educatieve borders, bijen- en vlindertuin en natuurlijk vele verschillende diersoorten.
Voor meer informatie zie www.kinderboerderijgouda.nl.
Kinderboerderij 'De Goudse Hofsteden
Deze Ruiterclub is evenals de Kinderboerderij 'De Goudse Hofsteden' geleden aan de Bloemendaalseweg. Voor meer informatie zie www.ruiterclubbloemendaal.nl.
Ruiterclub Bloemendaal
Studio Hesseling
Aan de Bloemendaalse weg werken een beeldende kunstenaar en een sierradenontwerpster onder éen dak. Er worden regelmatig exposities georganiseerd. Voor meer informatie zie www.studiohesseling.nl.
Goudse Hofstedendagen
Activiteiten in Gouda
Gouda bij Kaarslicht (Kaarsjesavond) vrijdag 14 december 2018
Historische informatie over Gouda
Muziek in Gouda
Klik op afbeelding om te vergroten
Carillon Stadhuis Gouda
Volg ons:
© Copyright Meteo Gouda | www.meteo-gouda.nl | Weerclub Gouda | www.weerclubgouda.nl |                                                                                  | Disclaimer  |