Meteo Gouda : Netwerk van weerstations te Gouda
 
Hooikoorts en pollenverwachting
Hooikoorts is direct te relateren aan bepaalde soorten pollen die in de lucht zweven en waarvoor sommige mensen een allergie reactie ontwikkelen. Bepaalde weersituaties zijn bijzonder gunstig voor de verspreiding van sommige pollensoorten. Hieronder wordt de pollenverwachting van pollennieuws.nl weergegeven.

Uitleg over pollen en hooikoorts
Pollen of stuifmeel kan bij de mens irritatie veroorzaken. De pollen zijn afkomstig van meeldraden van bloemen. De wind, insecten of vogels kunnen de pollen verplaatsen. Vooral de wind zorgt ervoor dat de pollen bij de mens terecht komen en daardoor irritatie veroorzaken. Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd.
Hooikoorts en pollen komen een groot deel van het jaar voor. In de winter heeft men weinig van last van hooikoorts, maar vanaf de maanden maart tot in de zomer komt door verschillende pollen soorten irritatie voor. Iemand die hooikoorts heeft is niet per definitie gevoelig voor alle pollen.
Dagelijks tellen mensen de pollen in de lucht om zo een beeld te vormen van hoe groot de concentratie pollen is en daarmee hoe ernstig de hooikoortskans.
Het weer speelt een belangrijke rol bij de hooikoorts. Regen en temperatuur hebben invloed op de bloeiwijze van de plant en daarmee de hoeveelheid stuifmeel. Bij veel regen zullen de pollen sneller op de grond neerslaan.

Wat bloeit er deze week?
Actuele informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts op pollennieuws.nl
Volg ons:
© Copyright Meteo Gouda | www.meteo-gouda.nl | Weerclub Gouda | www.weerclubgouda.nl |                                                                                  | Disclaimer  |